Joacă și exercițiu în același timp: cum ajută SKEA femeile se devină mai bune la pat

de: Bogdan Cristea
04 01. 2015

Nu în fiecare zi vezi o campanie de Kickstarter precum cea pentru SKEA, aparatul care ajută femeile să-și întărească mușchii pelvieni.

Prima oară când am auzit de SKEA, am realizat că trebuie să aibă un filmuleț de prezentare fantastic pe Kickstarter. Așa că am accesat site-ul, am căutat SKEA, am deschis pagina și am rulat materialul video. După cum ne așteptam, nu am fost dezamăgiți. Din start, vedem o persoană de etnie chineză care sare în fața aparatului foto și ne spune că, pentru femeie, mușchii ce trebuie lucrați neapărat nu sunt cei ai fundului și nici cei ai abdomenului, ci mușchii pelvieni. De-acum încolo, materialul video devine din ce în ce mai bun, protagoniștii parcă străduindu-se să ne amuze în timp ne prezintă produsul lor denumit SKEA.

Lăsând la o parte acest fapt, SKEA adresează o problemă reală, una cu care se confruntă numeroase femei pe tot globul la acest moment. Mușchii care susțin organele situate în zona pelvisului pot fi afectate sau slăbite în timpul nașterii. Acest fapt duce de foarte multe ori la deplasarea organelor din poziția naturală, incontinență urinară, în timp ce viața sexuală este și ea afectată. Exerciții precum cele Kegel sunt menite să întărească acești mușchii, dar sunt solicitante și plictisitoare pentru foarte multe persoane, așa cum este menționat și în videoclipul de pe Kickstarter. Astfel, chinezii de la Linkcube Studios au creat SKEA, un aparat care combină plăcerea jocurilor pe mobil cu exercițiile necesare mușchilor respectivi.

SKEA este un complex alcătuit dintr-un aparat și un joc denumit ”Alice in Continent”. Ideea din spatele lui este foarte simplă. Aparatul respectiv este introdus în vagin, brațul acestui rămânând în exterior și putând fi modificat. Aplicația ”Alice in Continent” este un endless runner în care trebuie să vă feriți de numeroase obstacole pentru a câștiga? Cum controlați personajul? Foarte simplu. Vă contractați mușchii pelvieni. SKEA are un senzor montat pe el care va detecta toate contracțiile. La fiecare contracție efectuată corect, SKEA vibrează, aspect care ajută pe termen lung.

Michael Chen, unul dintre persoanele care au fost implicate în proiectul SKEA, a scris pe blogul său că aparatul ”ajută, de asemenea, la îmbunătățirea vieții sexuale și a orgasmului la femei.” Conform acestui, chiar și bărbații preferă ca partenerele să aibă mușchi pelvieni bine lucrați. Compatibilitatea nu este o problemă, aparatul putând fi conectat cu telefonul prin Bluetooth 3.0, sau Bluetooth 4.0. Campania SKEA a fost finanțată cu succes, reușind să strângă aproximativ 52.000 de dolari în condițiile în care ținta inițială era de 38.000 de dolari.